Bir milletvekilinin TBMM'ye sakallı ve kara çarşaflı ziyaretçilerin geldiğine ilişkin soru önergesi vermesi üzerine kafalar yine karıştı.
TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis'e kara çarşaflı ve sakallı ziyaretçilerin alınması konusunda bakın ne demiş; "Ziyaretçilerin üzerindeki kıyafetler eğer hüviyet tespitine mani değilse, bizim o kıyafete itiraz etmemiz mümkün değil. Burası milletin meclisidir ve meclisin her santimetre karesi Türk milletine aittir. Üzerindeki kıyafeti ne olursa olsun, benim milletimin geleneklerini, örfünü, yaşam tarzını ortaya koyan şey, hüviyet tespitini yapabildiğimiz sürece benim için muteberdir. Bundan hiç kimsenin rahatsız olmasına gerek yok."
Öncelikle sayın Arınç'a sormak istiyorum "Kara çarşaf bizim milli geleneğimiz mi?"
BU MESAJIN ANLAMI AÇIK
Meclis'in her metrekaresi tabi Türk milletine aittir. Herkes içeri girebilmeli. Ama orasının kamu alanı olduğu unutulmamalı. Kamu alanlarında kıyafet zorunluluğu olduğu göz ardı edilmemeli. Kılık kıyafet önlemi daha meclis kapısından girerken alınmaya başlanırsa bunun vereceği mesaj ve gideceği yer son derece anlamlı ve açıktır.
İşe bence buradan başlamakta fayda var. Ha... Ama sen bu önlemi almıyor ve yukarıdaki gibi bir açıklama getiriyorsan bu mesajın da anlamı açıktır. Burada bir hatırlatma daha yapayım; sayın Meclis Başkanı için muteber olan şey halkın büyük bir kısmı için muteber olmayabilir.
"Merkez Sağda Tapu Kavgası"
Akşam Gazetesi yazarlarından Şakir Süter dönemin en güncel tartışma konusu olan "merkez sağ" konusunu "Merkez Sağda Tapu Kavgası" isimli kitabında toparlamış. Bugünlerde bildiğiniz gibi bir çok parti merkez sağın adresinin kendileri olduğunu savunuyor. Hatta AKP "en merkez sağ benim" diye ortalıkta naralar atıyor.
Şakir Süter'in kitabını okumanızı tavsiye ederim. Merkez sağın gerçek adresi olması yarışını tek tek görüştüğü liderlerin ağzından kaleme almış. Sadece Tansu Çiller "Bu aşamada konuşmayı erken bulduğunu, ilerde konuşabileceğini" söylemiş. Merkez sağ nedir, hangi partiler bu tanıma girer, hangileri merkez sağ taklidi yapıyorlar?
84 YILLIK MACERA
Kitapta Süter 2002 Türkiyesi'ne gelene kadar 84 yıllık siyasi yaşamımızı inceleyip, merkez sağın siyasi maceralarına oldukça geniş yer vermiş.
Olay Osmanlı imparatorluğu döneminde siyasi parti olarak nitelendirilebilecek 1865'de kurulan "Genç Osmanlılar" örgütüyle başlıyor, 2002 Türkiyesi'ne günümüze ve AKP ile devam ediyor. Kitabın bir faydası da unuttuğumuz bir çok olayı anımsamamıza oldukça yardımcı olması.
YENİ ASIR SİNEMA
Aşil'in eteğini karısına verdi