Yeni Asır Gazetesi'nin 9 Ağustos'ta Tire Karateke Köyü'nde organize ettiği açık hava toplantısının tartışmaları devam ediyor.
DYP adına katılan Genel İdare Üyesi Emin Dinleten'in Karateke Köyü ile ilgili görüşlerini alırken, siyasete yeni atılan Dinleten de farklı bir mutluluk ve yorgunluk sezinledim.
Dinleten, köy toplantılarının yabancısı değil, ama siyasi bir kimlikle ilk kez katılıyor.
ALTERNATİF PARTİ
Dinleten sohbetimiz esnasında; "Ayşem Hanım, İzmir'e geldiğimizde saat gece yarısını çoktan geçmişti. Üzerimizde 20 saatin fiziki yorgunluğu vardı. Ancak, memlekete hizmet etmenin ve faydalı olmak için yapılmış bir çalışmanın huzuru ile evime döndüm. Benim normalde yatma saatim 22.30'u geçmez. Ama yavaş yavaş bu tempoya alışacağım" diyerek, memnuniyetini dile getirdi. Emin Dinleten siyasette yeni bir yüz. Anlaşılan o ki, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, tüm tartışmalara rağmen Dinleten'i İzmir'den GİK'e almakla, DYP adına isabetli bir karar vermiş.
Dinleten, Karateke Köyü'nde yaşananlar için şunları söyledi; "Köylülerin protestosu ile konuşmasını kısa kesmek zorunda kalan Katmerci'den sonra, CHP Milletvekili Ahmet Ersin söz aldı. Ersin'in konuşması için yorum yapmak istemiyorum. Daha sonra söz aldığımda, çiftçilere ve üreticilere yapılan haksızlıklara karşı gösterilen bu tepkiyi, DYP olarak desteklediğimizi belirttim. Ancak, demokrasilerde çarelerin tükenmeyeceğini, iktidarın her zaman alternatifinin olduğunu, olmadığında ise demokrasiden söz edilemeyeceğini ve DYP'nin iktidarın en önemli alternatifi olduğunu savundum.
Türk halkı ve Türk çiftçisi, DYP'nin iktidarında yapılanları unutamaz. Karateke köylüsüne 1993 yılında pamuk fiyatlarının 6 bin lira olduğunda, DYP'nin 3 bin lira prim verdiğini hatırlattım. Aynı gün akşam Kırtepe ve Büyükdere köylerini ziyarete gittik. Bu köylerde çiftçinin yoğun ilgisi, bizleri memnun etti. Sık sık yanlarında görmek istediklerini belirttiler."
HAKKINI ARIYOR
Kemalpaşa Halilbeyli Köyü Muhtarı Hüseyin Canöz, üyeler Sabit Şahin, Salih Çevre ve Faruk Uysal, gazetemizi ziyarete geldiler. Tek istedikleri tüzel kişiliklerinin geri verilmesi. Büyükşehir Belediyesi Pergel Yasası devreye girince, 2030 kişinin yaşadığı köy, olmuş Bağyurdu Belediyesi'ne bağlı mahalle.
Tüm mal varlıklarına el konmuş. Köy statüsünden çıktıkları için bütün gelirleri ortadan kalkmış. Bilgisayar, telefon, faks ne varsa ellerinden alınmış.
Köyün kahvehanesi, birinci sınıf mezbahası, dükkanlar, lojmanlar, düğün salonu, makam arabası, 2 traktörü belediyeye devir olmuş. Muhtar Canöz ve arkadaşlarına bir dokundum, bin ah işittim. Tek istedikleri eski kimliklerine sahip olmak, ilgililere duyurulur...