YENİ ASIR

Bunları biliyor musunuz?


11 Nisan 2005

* Diyanet İşleri Başkanlığı özellikle üniversitelerde yaşanan türban krizi nedeniyle peruk takarak eğitime devam eden kişilerin davranışlarının caiz olup olmadığı yönünde şöyle bir açıklama yapmış:
"Peruk takılmasıyla ilgil olarak Hz. Ebu Bekir'in kızı Esma'dan nakledilen bir hadis-i şerifte Resulullah Efendimiz; başkasının saçını takan ve taktıranı kınamış ise de burada örtünme amaçlı değil, başkalarını kandırma amaçlı olarak peruk takma kınanmıştır."
Benim aklım karıştı. Geçtiğimiz hafta kuaförüm bana postij takmıştı, yani ben başkalarını takma saçla kandırmış oldum, şimdi kınanmam mı gerekiyor...? Günaha mı girdim?

GÖRECEĞİZ GÜNÜMÜZÜ
* Bilim adamları, yer kabuğunu delerek ilk kez en alt tabakaya ulaştıklarını ve önümüzdeki yıllarda maho tabakasını da delmeyi planladıklarını bildirmişler.
Entegre Okyanus Delme Programı (EODP) kapsamında bilim adamlarının yerkabuğunu delmeye devam ederek, dünyanın dış kabuğu ile daha sıcak ve daha yumuşak iç kabuğu arasındaki bölgeyi oluşturan dünya çekirdeği kabuğu ile yerkabuğu arasındaki kısma (Moho) ulaşmaya çalışacaklarını söylemişler.
Zaten hep söylerim 'insanoğlu kendi kuyusunu kendi kazıyor' diye. Bıraksanıza kardeşim dünyayı delip durmayı, mohoya ulaşmasak ne olur? Dünyanın sonuna varıp, göreceğiz sonunda günümüzü.
* Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan bir raporda Türkçe'nin dünyada yaygın olarak konuşulan ilk 10 dil arasında olduğu belirtilmiş.
Geniş bir dil örgüsüne de sahip olan Türkçe'nin 25 ayrı bölgede 25 değişik konuşma biçimi mevcutmuş. BM'nin hazırladığı rapora göre Türkçe; Rusya Federasyonu'nun Pasifik kıyılarından başlayıp, Orta Asya, Kafkasya, Anadolu, Trakya, Orta ve Batı Avrupa'da Türkler arasında konuşuluyormuş.
Türkler'in fendi AB'yi yendi. Adamlar tevekkeli bizi AB'ye almamak için ayak sürüyorlar. Büyük ihtimalle Türkçe'nin beynelminel olmasından korkuyorlardır.

SPORCU TAVUKLAR
* Çiftliklerde yetişen tavuk şişmanlatıyor. İngiliz bilim adamları, gelişmiş toplumlarda giderek artan şişmanlık sorununun kaynağı olarak çiftliklerde yetiştirilen tavukları göstermiş.
Londra Metropolitan Üniversitesi'ne bağlı Beyin Kimyası ve Beslenme Enstitüsü'nden Prof. Michael Crawford, hayvancılık sektöründeki yeni metodlar yüzünden çiftliklerde iyi beslenen, neredeyse kıpırdamadan büyüyen tavukların, eski köy tavuklarına göre daha yağlı olduğunu belirtmiş. Prof. Crawford'a göre bu tavuklar, obezitenin artmasından önemli rol oynuyormuş. Çünkü derisiyle birlikte kızartılmış bir tavuk budundaki yağ miktarı, büyükçe bir hamburgerinkini geçiyormuş.
Bundan sonra tavuk alırken aman dikkat, jimnastik yapmayan tavuk eve sokulmayacak. Çiftlik sahipleri tavukları harekete geçirip yağlarını eritmenin ne yapıp edip bir çaresini bulmak zorundalar. Aldığım tavuk ambalajında günde kaç seans spor yaptığını okumazsam asla eve sokmayacağım...




YENİ ASIR İNSAN
Bugun Haber Bulunmamaktadır.