İNTERNET HABER

Domates, biber mi yoksa petrol mü?


30 Mayıs 2009

 

 

AKP yine yaptı yapacağını. Önce her zaman ki Kasımpaşa tavırları  ile one minut  kahramanlığı ,ardından da yarım elma gönül alma misali İsrail’li bir firmaya 44 yıllığına Türkiye topraklarının 510 kilometrelik sınırını verme girişimi.

Üstelik 216 bin dönümlük arazide 600 binin üzerinde mayını toprağa koyan bizim TSK, ama kaldırma işi İsrail’in. Dünyada örneği olmayan bir durum.

Hangi aklı selim insanoğlu  510 kilometre boyunca mayın döşenmiş olan bu alandan mayınların kaldırılması işini bir yabancı ülkenin şirketine verir? Ayrıca bu şirket, 44 yıllığına mayınları temizledikten sonra bu araziyi kullanma hakkına da sahip olacak. Yani isterlerse  ekip, biçerler  ya da isterlerse çıplaklar kampı kurabilirler.

Ama iş sandığımız gibi değilmiş.

Dün Tercüman gazetesinde yayınlanan PETA Mühendislik yöneticisi Adnan Volkan Pekkan ‘ın açıklamaları oldukça ilginçti . Pekkan mayınlı arazinin altında  petrol yatakları olduğunu savunuyor ve ; “  Biz 7 sene önce Genel Kurmay Başkanlığı’na çağrıldık.Bu işin haritasını Genel Kurmay Başkanlığına sunduk. Araziyi tarattık ve mayın haritasını çıkardık. O toprağın analizinde bir takım sonuçlara ulaştık. 350 metre gidin Suriye’nin petrol kuyuları var. O petrol yatağı Türkiye’ye dahil !  açıklamalarında bulunuyor.

Durun daha bitmedi … !

PETA Mühendislik yöneticisi Adnan Volkan Pekkan bakın daha neler anlatıyor; “ Shell, BP ve benzeri şirketlerin hepsinin sahipleri İsrail’li şirketlerdir. Eğer toprakların 44 yıllığına verilmesinin sebebi petrol için işleri kolaylaştırmak ise, ihaleyi İsrail’e vermek zorundalar. Çünkü İsrail’li firmanın lisansı var, gerekli ekipmana da sahip.Türkiye yıllardır  petrol yataklarının üzerinde oturuyor., neden çıkaramıyor? Çünkü gerekli lisansları vermiyorlar. O zaman burada en akılcı çözüm lisanslı firmayla anlaşmaktır. Hangi firma organik tarım için o kadar masraf eder? Mayını temizledikten sonra domates, salatalık ekeceği düşünülemez. Dünyada hiçbir firma çıkardığı mayınlı araziye talip olmaz. İşini yapar, parasını alır gider. Alacak firma domates, salatalık mı yetiştirecek orada? Bu çark nasıl dönecek, domatesle mi? Biz ihaleye katıldık. Bu işi iki yılda bitirebiliriz.”  

Diyelim ki  PETA Mühendislik petrol konusunda yanılıyor. O zaman neden iki yıl sürecek bir iş için topraklarımız  bir Türk firmasına değil de, İsrail’li bir firmaya 44 yıllığına kiraya veriliyor?

Bunun mantığını bana birileri açıklasın. 

Hadi diyelim ki ,  iki yıl ben iki yılda siz verin ,mayın temizleme işi altı yıl sürsün.

Geriye kalıyor yine 38 yıl…

Soruyu bir de şöyle daha ılımlı bir şeklide  sorayım .

Neden topraklarımız yabancı bir firmaya verilecek bile olsa  6 yıllığına değil de, 44 yıllığına veriliyor?