Hüsamettin Cindoruk.. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, 1933 yılında İzmir'de doğmuş olduğundan dolayı kendileri hemşehrim olur. Yıllardır aktif siyasetin içinde birçok siyasetçi tanıdım. Sayın Cindoruk kadar kalender, hoşgörülü, bilgi dolu, naif bir siyasetçiye çok az rastladım. Ama bir söz vardır; "Yumuşak atın çiftesi ters olur" diye. İşte bu cümle Cin-doruk'u anlatmaya yeter de artar.
Sayın Cindoruk yıllardır kimsenin başaramadığı ANAP-DP birleşmesini birçok kaprisli insanın baltalama çabalarına rağmen gerçekleştirmeyi başardı. Tabi bütünleşme çabalarında, Sayın Mesut Yılmaz'ın ve de o dönem ANAP Genel Başkanı olan Salih Uzun'un emeklerini de unutmamak gerekiyor.
Ve sonunda köprüyü geçtiler..
Ama bazı hizipçi siyasetçiler meğerse, köprüyü geçene kadar ayıya dayı demişler. Bütünleşme kongresi sonrası her iki partinin uyum içinde çalışmamaları için ellerinden geleni yaptılar.
Cindoruk bütün bu olumsuzluklara rağmen havlu atmadı. Çünkü biliyor ki Türkiye'nin mecliste şu an 4 partiye ihtiyacı var. Ne yapıp edip DP'yi meclise sokmak zorunda.
AKP'nin yaşadığı oy kaybı, CHP'de Kılıç-daroğlu'nun Genel Başkan olmasıyla yaptığı sıçrama, MHP'nin yerinde sayması belli ki meclis tablosunu değiştirmeyecek. Sadece sandalye sayıları değişecek ve AKP-CHP ya da pek olası değil ama AKP-MHP veya CHP-MHP koalisyonu olacak.
★
DP mecliste yerini alması Türkiye'de dengelerin oturması açısından son derece önemli.
Tecrübeli siyasetçiler ve Sayın Cindoruk sırf bu nedenle evlerindeki rahatlarını bozup yeniden siyaset sahnesinde yer almak zorunda kaldılar. Fakat karşı güçler yine devreye girdiler. Başardılar mı?
Evet, DP'yi Olağanüstü Kongre kararı almaya zorladılar. Hem de Genel Başkan seçimi de yapılmak üzere.. Fakat silahları ellerinde patladı.
"Hatanın neresinden dönülse kardır" diyen sağduyulu partililer Genel Başkan seçimini durdurdular.
19 Haziran'daki sadece tüzük değişikliği ve GİK seçimi yapılacak. DP için bundan böyle sağduyu ve dikensiz gül bahçesi zamanı. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.
★
Demokrat Parti İl Başkanları Ankara'da yaptıkları toplantı sonunda bir ortak bildiri yayınladılar. Toplantıya 74 İl Başkanı katıldı. Bildiride, DP'de bir genel başkanlık sorunu olmadığı vurgulandı, olağanüstü kongrede, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uyarıları doğrultusunda tüzük değişikliği yapılması ve gerekli organ seçimleri ile yetinilmesi istendi.