HABERTÜRK

Komşuya dikkat...!


06 Mart 2013

Bilirsiniz ki okuduğum ilginç ne yazık ki bir o kadar da gerçek haberleri sizlerle paylaşmadan gözüme uyku girmez...

Habere bakın; Yargıtay, SGK’dan maaş almak için kocasından anlaşmalı olarak boşanıp, aynı evde yaşamaya devam eden kadınlarla ilgili polis ve jandarmaya yeni görev vermiş.Eğer polis, kadının boşandığı eski eşiyle karı-koca hayatını sürdürdüğünü birden fazla yerde iz sürüp kanıtlarsa SGK kadının aldığı maaşı kesecekmiş.

KADINLARIN ÇİLESİ

Neden şöyle düşünülmez ? Yokluk, fakirlik,hayat şartları kadını kocasını boşamaya iterken bir taraftan da nikahsız yaşamaya zorluyor.

Komşunuz, akrabanız veya dostlarınız arasında bu durumda yaşamak zorunda kalan ailelere rastlamışsınızdır.

Peki onları polise ispiyonlamayı hiç aklınızın ucundan geçirdiniz mi?

Bartın’ın köyünde yaşayan Hayriye D, kocasından “şiddetli geçimsizlik” gerekçesiyle boşanarak Bartın’a taşınmış. Boşanan kadına SGK, babasından maaş bağlamış. Komşuların şikayeti üzerine       SGK, çifti mercek altına almış. Zabıta da komşuların ifadelerine dayanarak, ‘çiftin aynı evde ikamet ettiği ve maaş almak için ayrı yaşıyormuş gibi görüntü verdikleri’ şeklinde rapor vermiş.

SGK bu raporla Hayriye’nin maaşını kesmekle kalmamış, aldığı maaşları da borç çıkarıp geri istemiş. (Komşuları rahat uyuyabiliyorlar mıdır acaba?)

Hayriye ise 14 Aralık 2009’da aksini ispat için dava açmış. Dava dilekçesinde, eski eşinin köyde, kendisinin Bartın merkezde yaşadığını, bayram ziyaretleri dışında köye gitmediğini, oyunu merkezde kullandığını ve birlikte yaşamadıklarını savunmuş.

Bartın 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, zabıta tutanaklarını (komşu ispiyonlaması) göstererek kadının davasını reddetmiş.

Olan zavallı Hayriye’ye olmuş...

Çünkü şimdi Yargıtay Hukuk Genel Kurulu (YHGK), polis ya da jandarmanın komşu ispiyonlamasını ya da çiftin aynı evde görüldüğü gerekçelerini yeterli bulmayarak somut kanıt (birden fazla iz sürerek ) istemekteymiş. Somut kanıt ne olabilir? Ömür boyu çocuğunuzun babası ile bayramda seyran da dahi çocukların hatırı için dahi bir araya gelememek. Yolda görürseniz evinize davet edememek. Haftada birkaç gün çocuk için bir arada yemek yemenin dahi iz bırakacak olması...

Pes....! denmez de ne denir şu “birden fazla iz sürme olayına?”