HABERTÜRK

Haberler...


22 Şubat 2012

Haberleri izlerken sinir kat sayınızla birlikte tansiyonunuzun yükseldiği anlar size de olur mu?

Özellikle yorgun argın evde ayağınızı uzatıp günün haberlerini toplu olarak izlemeye niyetlendiğiniz akşam saatlerin de?

Şaka falan değil... İnanın, akşam haberlerini izlerken bazen küçük tansiyonum (yani asabi olan) öyle bir yükseliyor ki, kanal değiştirmek zorunda kalıyorum..

Bu ülke de hiç mi olumlu bir gün geçmez?

İşte size son iki akşamın haberlerinden bazı başlıklar;

- PKK örgüt üyeleri Okmeydanı’nda molotof atarak otobüs yaktılar...

- Saldırganlar Sultangazi’de dükkanlara molotof atıp kaçtılar.

- Şike mahkemesinde 5. duruşma... Çağlayan’da taraftarlar kavga etti.

- HES öfkesi... Elazığ Yarımca’da yapılması planlanan hidroelektrik santral, belde halkını isyan ettirince, pet şişeler havada uçuştu, yumruklar konuştu.

(Birileri insanoğluna öfke gazı falan mı sıkıyor acaba? Sanki herkes çıldırdı...)

- Doğalgaz cep yakıyor. İki oda bir salon eve 451 TL doğalgaz faturası gelince emekli halk çareyi yine odun ve kömüre dönerek buldu.

- Zonguldak’ta bir grup üniversiteli, şehre gelen YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’yı protesto etti. Ancak polis protestocu öğrencilere tekme-tokat girişti. (Ekranda öğrencilerin halini izlerken resmen saçlarım diken diken oldu. Kameraları gören polisler öğrencileri yaka paça öyle bir asansöre soktular ki, öğrenciler o asansörden nasıl çıktılar merak ediyorum.)

VE İŞTE TEK İYİ HABER....

- O ses Türkiye; sesini seçti... 16 yaşındaki Oğuz Berkay Fidan birinci oldu. (Bilgi yarışmalarında 18 yaş sınırı aranırken, çalgıda türküde neden yaş sınırı aranmaz hala anlayabilmiş değilim. Dün dört yaşında bir çocuk “Yetenek Siz Siniz”de Micheal Jackson dansı yaptı.)

Bu da sadece yazılı

basından bir haber

- Tunceli Pülümür’ün Kırkmeşe Köyü Muhtarı Hıdır Eren, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün televizyonda yorumculuk yapmasına tepki göstererek 380 lira muhtarlık aylığı aldığını belirtmiş ve “Halkın oylarıyla seçilerek Meclis’e giden Hakan Şükür yorumculuktan aylık 150 bin lira ek gelir daha alıyor.

Bir ayda 8 saat konuşarak 150 bin TL alması büyük acıdır” açıklaması yapmış.

Kişiye, mesleğe özel yasa... Kişiye özel muamele.

İşte hasbel kader Genel Başkan istediği için milletvekili olup Meclis’e gönderilenlerin, sonra da ömür boyu devletin nimetlerinden faydalananlardan bir örnek daha...

Hakan Şükür’ün eğitimi sadece kafa golleri ile sınırlı olsa da, onun yaşında olan bir çok futbolcu ya teknik direktör ya da spor yazarı olmuşlardı.

O ise AKP’nin sevdiği kullardan olduğundan, önce milletvekili sonra spor yorumcusu olabildi.